fbpx

Amore

Ons, Stichting Blijdschap Voor De Dieren (BVDD), is gevraagd om voor Amore, een Chihuahua te bemiddelen bij het zoeken naar permanente zorg (adoptie).

Amore is een kortharige chihuahua van 3,5 jaar oud. Door persoonlijke omstandigheden kan de huidige eigenaar niet langer meer voor deze kleine vriend zorgen. Daarom zoeken wij een nieuw baasje voor Amore. De afgelopen jaren is Amore weinig buiten geweest en is daardoor niet erg gesocialiseerd en gewend aan andere mensen en dieren. Hij reageert daarom erg waaks wanneer er een onbekende bij hem in de buurt komt. Met zijn schelle blaf weet hij goed indruk te maken.

Hij is zindelijk, maar heeft zo nu en dan kleine ongelukjes omdat hij nog erg moet wennen aan het feit dat hij tegenwoordig buiten wordt uitgelaten. Het omdoen van een halsband of een tuigje vindt hij niet per se fijn. Daarom is het belangrijk om dit op een rustige manier en met beleid te doen. Nu Amore steeds vaker buiten komt, kan hij ook wat beter overweg met soortgenoten. Ondanks zijn grootte trekt Amore zich weinig aan van grotere honden en kan hij deze eenvoudig negeren. Het is verstandig om Amore aangelijnd uit te laten omdat hij nog altijd onvoorspelbaar kan zijn door zijn angstige karakter. Basiscommando’s als ‘zit’ of ‘laag’ kent hij nog niet, maar hij reageert duidelijk wel op ‘blijf’ of ‘kom’.

Hij focust zich graag op één persoon en deze houdt hij goed in de gaten en volgt hij trouw aan de voet. Amore vindt het prettig om dicht bij je te zijn, kruipt graag bij je op schoot om geaaid te worden of ligt in zijn mandje. Hij wordt snel angstig bij harde geluiden, luide stemmen of wanneer een voorwerp te dichtbij komt. Hij zal dan direct gaan grommen of zijn tandjes laten zien en kort daarna ook beginnen  met te trillen.

Amore kan prima mee in de auto in een bench en met een warm dekentje waarin hij zich kan verstoppen. Daarnaast eet hij liever nat voer dan harde brokken en vindt hij een koekje zo nu en dan ook lekker. Zo lang je dit maar op een rustige manier aan hem geeft, staat hij dat toe.

Amore is in het bezit van een up to date dierenpaspoort met entingen.

Natuurlijk kunt u de verhalen over Amore, maar ook over de dieren waarbij wij bemiddeld hebben, volgen via onze facebookpagina.

Denkt u na het lezen van bovenstaande tekst ik wil mij aanmelden als gastgezin, adoptant of donateur dan kan dat. Neemt u  dan contact met ons op via het contactformulier of start een Chat met ons op rechtsonder in uw scherm.

Kenmerken

Soort Dier : Hond
Geboorte datum : 01/07/2017
Ras : chihuahua
Geslacht : Reu
Geneutraliseerd : Gecastreerd
Gebruikt Medicatie : Nee
Kan bij kinderen : Ja
Kan bij soortgenoten : Ja
Kan bij andere dieren : Onbekend
Kan los lopen buiten : Nee
Zindelijk : Ja
Bijzonderheden/Handycaps : Geen
Kan alleen thuis blijven : Ja
Kan mee in de auto : Ja
Laatst bekende entingsdatum : 25/02/2021
Waaksheid: (Honden) : Ja
Kent de basiscommando’s (Honden) : Basiscommando's
Gedrag aan de lijn (Honden) : Normaal
Tot 8 oktober verdubbeld DierenLot elke donatie (tot max 2500 euro) Bestel hier uw dierenvoedselpakket