Ter Adoptie - Boris - BVDD

Ter Adoptie – Boris

 

Download Filmpje van Boris hier

 

Status: NIET meer beschikbaar – BORIS ( 7 jarige Westpointer)

 

07/10/2019 Update

Boris is vandaag opgehaald door een Foster van Stichting CARF uit Curaçao. De naam, adres en woonplaats zijn niet door CARF bekend gemaakt uit privacy overwegingen. Volgens de Forster is het de bedoeling dat BORIS daar blijft en wordt opgenomen in de roedel met Border Collies. Wij wensen Boris een fantastisch leven toe bij de nieuwe Foster.

 

11/09/2019 Update

Boris heeft grote sprongen vooruit gemaakt. Hij laat zich nu aaien en je kan af en toe lekker met hem stoeien. Dat vindt hij leuk. De CBD olie die hij dagelijks krijgt maken hem een stuk rustiger en de pijn die hij heeft van de Heupdysplasie lijkt ook afgenomen te zijn. Andere dieren blijft hij spannend vinden. Boris weet daar niet goed mee om te gaan. Spelen met andere (grotere niet dominante) honden gaat goed. Maar je moet altijd alert blijven. Boris luistert goed en kent inmiddels wat commando’s. Boris wil graag werken en is verschrikkelijk trouw aan zijn baas. Boris loopt aan een lange 10 meter lijn. Bij een korte lijn voelt hij zich onprettig.

 

12/05/2019 Eigenlijk is het een heel triest verhaal en ik zou ook niets liever willen dan een positief stuk te schrijven over een “doggy” die mij in de afgelopen weken heeft laten zien dat hij er echt voor wil gaan. Een trouwe viervoeter die in staat is zich aan te passen maar ook littekens heeft die waarschijnlijk niet meer weg zullen gaan. BORIS heeft chronische stress en waarschijnlijk traumatische ervaringen gehad (gedragskenmerken van mishandeling) toen hij nog een puppy was. Daarnaast heeft BORIS HD. Dit is recentelijk door een dierenarts, na het maken van foto’s, geconstateerd. Het zal daarom niet makkelijk worden om voor deze lieve trouwe viervoeter een plekje te vinden bij volwassen mensen die ruim en vrij zonder kinderen wonen. Die tijd hebben, water, bossen en/of weilanden om zich heen hebben waar BORIS heerlijk ongestoord kan rennen, kortom gewoon hond mag zijn. Ik hoop echt dat dat gaat lukken want ook BORIS verdient net als ieder andere hond dat stukje “blijheid”

Pffff dat is eruit en zoals jullie inmiddels weten heb ik de afgelopen weken geprobeerd om erachter te komen wie BORIS is. Wat goed voor hem is en waar hij zich het best op zijn gemak voelt. BORIS heeft ruimte en een mensenmaatje nodig. Zoiets als twee handen op één buik.

 

BVDD bemiddeld alleen

 

BORIS is en blijft een CARF hond. De adoptieprocedure vindt daarom ook via hen plaats. De adoptant tekent een adoptie contract met CARF. Door middel van een uniek samenwerkingsverband met Opvangnetwerk Westpointers Nederland & CARF Curacao gaan we gezamenlijk ons stinkende best doen om voor BORIS een mandje te vinden. Voor BORIS wordt geen vaste Adoptie-fee gevraagd. Een donatie of vrije gift past beter bij hem.

 

BORIS is een grote Westpointer met bijna 70cm schofthoogte (hetgeen staat voor een zwerfhond uit Curaçao). Hij heeft het niet makkelijk gehad, en dat vind je ook duidelijk terug in zijn karakter. BORIS is gevonden als puppy samen met zijn broertje en moeder in Curaçao. Hij heeft waarschijnlijk na zijn vondst een tijd bij iemand in de tuin gezeten. Helaas is daar niets over bekend. Toen BORIS terugkwam bij de “Foster” leerde BORIS op Curaçao zijn huidige baasje kennen en beiden werden op slag verliefd. Drie jaar geleden is hij samen het zijn baasje verhuisd naar Nederland. BORIS werd opgevoed met veel liefde als een “prins op de erwt”. Helaas kwam er gezinsuitbreiding waardoor BORIS zich onzekerder ging voelen en volgens de huidige eigenaren niet langer kon blijven. Dat gebeurt helaas vaker maar voor BORIS een optie weer iemand te vinden die hem kan bieden wat hij nodig heeft. Ruimte!

 

Ik heb BORIS opgehaald en de afgelopen weken geobserveerd. Boris is een trouwe viervoeter, die graag, zonder andere dieren, de hele dag in de buurt van zijn baasje wil zijn. Boris is geboren voor contact, luistert perfect en heeft het liefst een baasje die goed leiding kan geven en gedisciplineerd is.

 

Wat heeft BORIS nodig

 

BORIS slaapt graag uit en houdt ervan om na zijn ontbijt een lange wandeling te maken. Het liefst plonst meneer onderweg ergens in water en apporteert hij wat zijn baasje heeft weggegooid. Boris is een hond die wil werken, zich graag uitslooft voor zijn baas. Maar ook heel goed op zijn hoede is en continu om zich heen kijkt wat er allemaal gebeurt. BORIS is een “survivor” dat zie je ook aan de wijze hoe hij omgaat met andere dieren. Boris heeft jacht instinct, is een sterke hond, en speelt graag met zijn rose kluif.

 

Boris is waaks en heeft leiding nodig van zijn baasje. Boris valt geen mensen aan maar door zijn chronische stress is het soms moeilijk in te schatten hoe hij reageert op andere dieren. Het vergt discipline van een baasje om gecontroleerd spelen toe te staan. Ik zelf heb daar geen problemen mee omdat BORIS weet dat ik zijn grenzen ken. Op speelmomenten blijven we contact houden en stoppen we op tijd. Boris speelt echt heel graag met andere honden, maar door zijn chronische stress is de opbouw van spanning vaak een probleem voor hem zelf. Boris is dominant en wil zijn speelmaatje graag overmeesteren of duidelijk maken dat hij de baas wil zijn. Soortgenoten die dat accepteren zijn prima speel kameraden.

 

Europees dierenpaspoort

 

Verder kan ik melden dat de papieren van BORIS helemaal dik voor elkaar zijn. BORIS is in het bezit van een Europees dierenpaspoort, is gezond en is helemaal in orde qua vaccinaties. Boris heeft geen voernijd maar is wel gek op prullenbakken onderzoek! Laat ook vooral niet wat op het aanrecht staan, want het is zo weg. Typisch het gedrag van een straathondje. Boris vindt autorijden leuk.

 

Ben jij degene die BORIS een plekje for ever kan geven neem dan even contact met ons op.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *