fbpx

BVDD

Wie zijn wij

Stichting Blijdschap Voor De Dieren, nader te noemen BVDD is op 10 mei 2019 opgericht door Frank Dogterom. Een stichting die het doel heeft het welzijn van dieren te behouden en te bevorderen. Frank is een groot dierenliefhebber en alzo drie jaar vrijwillig verbonden geweest als afdelingsinspecteur bij de dierenbescherming. Vervolgens heeft hij van 2017 – 2018 gewerkt met dieren die chronisch ziek zijn, of daarnaast een lichamelijke of visuele beperking hebben. Ook kunnen zij  incontinent zijn, oud, dement of te veel hebben meegemaakt. Daarom allemaal  redenen waardoor ze niet te herplaatsen waren. Daarnaast was Frank  intensief betrokken bij zorg en reddingsacties, mediation, herplaatsingen en adviseringen van dieren in nood. Daarbij werkte hij  samen met een team van vrijwilligers. Het Stichtingsbestuur bestaat uit Frank Dogterom, voorzitter, Willem Hagg, secretaris en Henk van Dijk, penningmeester. Nadere gegevens over de bestuursleden kunt u vinden onder het hoofdstuk bestuur op de site.

CBF Gecertificeerde – ANBI – non-profit organisatie

De stichting is een CBF gecertificeerde non-profit organisatie. Het CBF toetst of goede doelen aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Aan de kleine groep Erkende Goede Doelen kun je gerust geven. Dan weet je zeker dat jouw donatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld. Het bestuur bestaat uit onbezoldigde vrijwilligers. Zonder privé belangen stellen zij hun diensten ter beschikking van de stichting  en daardoor het welzijn van dieren te bevorderen.

De stichting is opgericht met het doel dieren te helpen die in nood verkeren vanwege allerlei oorzaken die een eigenaar/houder met zijn dier kan krijgen. Hierbij valt te denken aan eigenaren/houders die hun dier niet meer kunnen verzorgen door persoonlijke omstandigheden. Oorzaken als bijvoorbeeld:  opname in een ziekenhuis, verzorgingshuis, dakloosheid, overlijden etc.).

Bij genoemde  gevallen wil de stichting proberen te bemiddelen en te zorgen dat de druk bij het dier en eigenaar/houder wordt weggenomen. In dat geval  zoeken wij een tijdelijk of definitief gastgezin/opvang voor het dier. Ook het geven van adviezen aan de eigenaar/houder om op een andere en betere wijze met het dier om te gaan is mogelijk

Wij wensen u namens Stichting Blijdschap Voor De Dieren veel leesplezier.

 

In verband met de oorlog in de Oekraïne zoeken wij gastgezinnen die zowel mens als dier tijdelijk willen opvangen. Schrijf je nu in!