BVDD

Over de BVDD

Op 10 mei 2019 is stichting Blijdschap Voor De Dieren (BVDD) opgericht. In het beleidsplan van de afgelopen jaren heeft de stichting geprobeerd om niet alleen een bestaansrecht te creëren, maar ook betekenisvolle doelen na te streven. De stichting is uitgegroeid tot een professioneel bedrijf dat zich bezighoudt met dierenwelzijnsproblemen, onder de kwetsbare groep mensen binnen onze samenleving. In het beleidsplan van de komende drie jaren zullen wij verder plannen ontwikkelen om deze mensen op een continuerende manier te blijven helpen.

Wat doen we?

Dieren spelen een belangrijke rol in ons leven. Of ons gezin nou bestaat uit man, vrouw en kinderen, een zwervend persoon op straat of iemand die opgenomen is met geestelijke problematiek, een ding is zeker: huisdieren worden steeds meer gezien als onderdeel van het gezin. Daarnaast zorgen dieren voor welbevinden in ons leven en brengen zij vreugde en liefde met zich mee. En zijn zij in sommige gevallen het enige sociale aanspreekpunt in het leven van een persoon.

Op dit moment houdt de BVDD zich bezig met de volgende dienstverlening

  1. Nationale Dierenvoedselbank® – Onlinedierenvoedselbank.nl
  2. Dierenbuddy®
  3. De Virtuele Dierenarts
  4. Dierverzekering voor minima

We hebben ons werk voor de komende jaren beschreven in het beleidsplan. Optie 3 en 4 zijn daar medio 2024 bij gekomen. Bent u geïnteresseerd in wat we doen neem dan gerust een kijkje in ons Beleidsplan.

Non-Profit Organisatie

De BVDD vindt het belangrijk dat bij tijdelijke problemen of ingewikkelde situaties een hulpvrager contact kan opnemen met een non-profit organisatie, zodat problemen met huisdieren kunnen worden bekeken en zoveel mogelijk kunnen worden opgelost. Op deze manier wordt het welzijn van dier en mens verbeterd.

Mens en Dier bij elkaar houden

De BVDD is van mening dat baas en dier in welke omstandigheid dan ook, samen moeten blijven. De BVDD heeft daarvoor drie activiteiten opgericht, namelijk; de Onlinedierenvoedselbank.nl, Dierenbuddy® en ons interventieteam. 

Wij wensen u namens Stichting Blijdschap Voor De Dieren veel leesplezier.

Nieuw: de Virtuele Dierenarts Probeer nu!