Boris

BORIS ( 7 jarige Westpointer)

Status: NIET meer beschikbaar

Halverwege mei 2019, vlak na de oprichting van onze stichting, kregen wij de vraag van Opvangnetwerk Westpointers Nederland of wij wilde assisteren bij het zoeken naar een nieuw mandje voor Boris. Boris is in 2012 geadopteerd via Stichting CARF in Curaçao.

We zijn gaan kennismaken met Boris op het strand van Nulde. Zijn adoptie-ouder was meegekomen en vertelde ons dat Boris niet langer bij het gezin kon blijven.

Boris is een trouwe viervoeter die in staat is zich aan te passen maar ook littekens heeft die waarschijnlijk niet meer weg zullen gaan. BORIS heeft chronische stress en waarschijnlijk traumatische ervaringen gehad (gedragskenmerken van mishandeling) toen hij nog een puppy was.

We hebben Boris weten onder te brengen en zijn allereerst begonnen met een medische check. Na het maken van foto’s, werd een zware vorm van HD geconstateerd. Het zou daarom niet makkelijk worden om voor deze lieve trouwe viervoeter een plekje te vinden bij volwassen mensen die ruim en vrij zonder kinderen wonen. Die tijd hebben, water, bossen en/of weilanden om zich heen hebben waar BORIS heerlijk ongestoord kan rennen, kortom gewoon hond mag zijn. Ik hoop echt dat dat gaat lukken want ook BORIS verdient net als ieder andere hond dat stukje “blijheid”

BVDD bemiddeld alleen

BORIS is en blijft een CARF hond. Stichting Blijdschap Voor De Dieren bemiddeld alleen maar bij dit process. Stichting Blijdschap Voor De Dieren vangt zelf geen dieren op maar waar mogelijk brengen wij een dier wel onder bij een gastgezin of bij een dierenhotel. 

BORIS is een grote Westpointer met bijna 70cm schofthoogte (hetgeen staat voor een zwerfhond uit Curaçao). Hij heeft het niet makkelijk gehad, en dat vind je ook duidelijk terug in zijn karakter. BORIS is gevonden als puppy samen met zijn broertje en moeder in Curaçao. Hij heeft waarschijnlijk na zijn vondst een tijd bij iemand in de tuin gezeten. Helaas is daar niets over bekend. Toen BORIS terugkwam bij de “Foster” leerde BORIS op Curaçao zijn huidige baasje kennen en beiden werden op slag verliefd. Drie jaar geleden is hij samen het zijn baasje verhuisd naar Nederland. BORIS werd opgevoed met veel liefde als een “prins op de erwt”. Helaas kwam er gezinsuitbreiding waardoor BORIS zich onzekerder ging voelen en volgens de huidige eigenaren niet langer kon blijven. Dat gebeurt helaas vaker maar voor BORIS een optie weer iemand te vinden die hem kan bieden wat hij nodig heeft. Ruimte!

Wat heeft BORIS nodig

BORIS slaapt graag uit en houdt ervan om na zijn ontbijt een lange wandeling te maken. Het liefst plonst meneer onderweg ergens in water en apporteert hij wat zijn baasje heeft weggegooid. Boris is een hond die wil werken, zich graag uitslooft voor zijn baas. Maar ook heel goed op zijn hoede is en continu om zich heen kijkt wat er allemaal gebeurt. BORIS is een “survivor” dat zie je ook aan de wijze hoe hij omgaat met andere dieren. Boris heeft jacht instinct, is een sterke hond, en speelt graag met zijn rose kluif.

Boris is waaks en heeft leiding nodig van zijn baasje. Boris valt geen mensen aan maar door zijn chronische stress is het soms moeilijk in te schatten hoe hij reageert op andere dieren. Het vergt discipline van een baasje om gecontroleerd spelen toe te staan. Ik zelf heb daar geen problemen mee omdat BORIS weet dat ik zijn grenzen ken. Op speelmomenten blijven we contact houden en stoppen we op tijd. Boris speelt echt heel graag met andere honden, maar door zijn chronische stress is de opbouw van spanning vaak een probleem voor hem zelf. Boris is dominant en wil zijn speelmaatje graag overmeesteren of duidelijk maken dat hij de baas wil zijn. Soortgenoten die dat accepteren zijn prima speel kameraden.

Europees dierenpaspoort

Verder kan ik melden dat de papieren van BORIS helemaal dik voor elkaar zijn. BORIS is in het bezit van een Europees dierenpaspoort, is gezond en is helemaal in orde qua vaccinaties. Boris heeft geen voernijd maar is wel gek op prullenbakken onderzoek! Laat ook vooral niet wat op het aanrecht staan, want het is zo weg. Typisch het gedrag van een straathondje. Boris vindt autorijden leuk.

Kenmerken

Ras : Westpointer
Geslacht : Reu
Geneutraliseerd : Gecastreerd
Geboorte datum : 23/05/2012
Kan bij kinderen : Ja
Kan bij andere honden : Ja, maar pas op met andere reutjes
Kan bij katten : Nee
Waaksheid: : Ja
Gedrag aan de lijn : Trekt aan de lijn
Kan los lopen : Ja
Zindelijk : Ja
Kent de basiscommando’s : Ja
Kan alleen thuis blijven : Ja
Kan mee in de auto : Ja
Geslacht : Reu
Kan bij kinderen : Ja
Kan bij honden : Ja