Corona (COVID-19) Virus

Heeft het corona virus (Covid-19) ook vat op (huis)dieren?

Voor alle dierenbezitters evenals  allen die nog een dier willen aanschaffen, zij kunnen al met al gerust zijn. Dit omdat tot op heden immers niet is aangetoond dat de besmetting van het corona virus (Covid-19) ook op (huis)dieren kan worden overgebracht.

AVMA

Daarom ter geruststelling: het AVMA (American Veterinary Medical Association) meldt daaromtrent het navolgende. ‘Virologen en meerdere internationale danwel nationale organisaties op het gebied van gezondheidszorg voor mens en dier zijn het er  over eens. Er is voorlopig geen enkel bewijs  dat huisdieren COVID-19 kunnen krijgen. Ook is er geen bewijs dat het virus kan worden overdragen op dieren. Ook autoriteiten op het gebied van  gezondheidszorg raden zodoende het testen van huisdieren op SARS-CoV-2 daarom niet aan. Daarnaast om reden dat het virus in eerste instantie tot op heden  van mens tot mens wordt overgedragen.

IDEXX

Het IDEXX heeft tenslotte duizenden monsters van honden en katten onderzocht.  Hierbij zijn vervolgens geen positieve uitslagen bij huisdieren gevonden voor SARS-CoV-2. Dit is  de corona virusstam die verantwoordelijk is voor de uitbraak van COVID-19 onder mensen. Er zijn  monsters die daarbij zijn gebruikt voor de ontwikkeling en validatie van de test. Vervolgens  werden deze verkregen uit monsters die oorspronkelijk waren gestuurd naar het IDEXX Laboratorium voor PCR-testen.

Voor honden of katten die tekenen van luchtweginfectie vertonen, wordt  daarom aanbevolen om te testen op meer gangbare  en voor komende  luchtwegaandoeningen.

Tenslotte raadpleeg uw dierenarts als u deze verschijnselen bemerkt.

Tenslotte  verwijst Stichting Blijdschap Voor De Dieren u graag naar onderstaande links:

Coronavirus en COVID-19 bij dieren

en

Dieren en het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2/COVID-19)

Voor de goede orde melden wij u dat wij vanwege het Corona virus en de algemene gezondheid van alle mensen op dit moment, per case beoordelen of wij uw hulpvraag in behandeling kunnen nemen. Daar waar het welzijn van een dier in het gedrang is zal altijd worden geprobeerd om hulp te bieden.

Onze stichting is te allen tijde bereid u van nadere informatie te voorzien. Ook wij  volgen de berichten hierover met nauwgezette aandacht.

Vervolgens kunt u dit doen via de chatfunctie rechts onder in uw scherm of door ons te mailen of te bellen. Ook  kunt U ons contactformulier invullen. 

Nieuw: de Virtuele Dierenarts Probeer nu!