fbpx

Dirk

Ons, Stichting Blijdschap Voor De Dieren (BVDD), is gevraagd om voor Dirk, een gecastreerde Westpointer reu van 10 januari 2019, te bemiddelen bij het zoeken naar permanente zorg en/of adoptie. Een Westpointer is geen officieel ras. Het is een verzamelnaam voor honden die uit Curaçao komen. Dirk is een hond  waarvan de eigenaar door persoonlijke omstandigheden moest besluiten om definitief afstand van hem te doen.

Gastgezin met observatie mogelijkheden

We zijn op zoek naar een gastgezin die de mogelijkheid heeft om Dirk over een aantal maanden daadwerkelijk te adopteren. Met andere woorden, het commitment aan te willen gaan om hem een gouden mand te geven in toekomst. Omdat Dirk en de huidige eigenaar zeker willen weten dat er een goede en gezonde klik is, hebben we besloten om hem eerst voor een bepaalde tijd bij een gastgezin op proef te plaatsen. Als na enkele maanden blijkt dat hij goed en liefdevol wordt ontvangen en zich prettig voelt bij dit gezin, kan/mag het gezin hem adopteren.

Gezond maar angstig

Omdat ons door de huidige eigenaar verteld is dat Dirk uit Curaçao komt hebben wij hem, door onze eigen dierenarts, goed laten screenen op o.a. tropische ziekten. Hij is tot  voor kort helemaal gezond verklaard. Zo heeft Dirk ook alle benodigde inentingen gehad. Dirk heeft alleen wel een traumatische ervaring meegemaakt waarvan de oorzaak niet duidelijk is. Dit  uit zich in angst- en voorzichtigheid. Dirk moet dit overwinnen maar wij zijn er van overtuigd dat met liefde, geduld en begrip daar heel ver mee kan worden gekomen.

Wat de volgende stappen zullen zijn, daar  informeren wij u later over. Natuurlijk kunt u de verhalen over Dirk, maar ook over de dieren waarbij wij bemiddeld hebben, volgen via onze facebookpaginaDenkt u na het lezen van bovenstaande tekst ik wil mij aanmelden als gastgezin, adoptant of donateur dan kan dat. Neemt u  dan contact met ons op via het contactformulier of start een Chat met ons op rechtsonder in uw scherm.

Kenmerken

Geboorte datum : 10/01/2019
Ras : Westpointer
Geslacht : Reu
Geneutraliseerd : Gecastreerd
Gebruikt Medicatie : Nee
Kan bij kinderen : Ja
Kan los lopen buiten : Ja, alleen in losloop gebieden onder begeleiding
Zindelijk : Ja
Bijzonderheden/Handycaps : Angstig / traumatische ervaringen
Kan alleen thuis blijven : Ja
Kan mee in de auto : Ja
Waaksheid: (Honden) : Nee
Kent de basiscommando’s (Honden) : Ja
Gedrag aan de lijn (Honden) : Trekt aan de lijn
Tot 8 oktober verdubbeld DierenLot elke donatie (tot max 2500 euro) Bestel hier uw dierenvoedselpakket