fbpx

Frodo en Bumper

Ter Adoptie: Frodo en Bumper.

Enkele weken geleden zijn we benaderd door De Breborgh of wij de tijdelijke zorg konden overnemen van Franse Bulldogs van 11 jaar oud. Hun baasje ligt al langere tijd in het ziekenhuis en de vooruitzichten op korte termijn maken het onmogelijk om de zorg voor deze twee jongens voort te zetten. 

Met pijn in het hart heeft de eigenaar ons gevraagd of wij op zoek willen gaan naar een geschikte adoptant waar deze twee oud mogen worden. 

Franse Bulldogs zijn een typisch klein molosserras met veel spieren, een compacte bouw en stevige botten. Het zijn sterke maar aanhankelijke honden, met grote oren die hen een alerte en een nieuwsgierige uitdrukking geven. Ze zijn extravert, opgewekt, speels, atletisch en vooral aanhankelijk jegens mensen van alle leeftijden. 

Frodo en Bumper zijn beiden heel aanhankelijk en worden graag geknuffeld. Ze vinden het ook heel fijn om naast je op de bank te liggen. Wat beiden nodig hebben is een rustig en stabiele leefomgeving zonder andere dieren en kinderen onder de 12 jaar. Frodo en Bumper zijn waarschijnlijk niet gewend geweest om aan de riem uitgelaten te worden en hebben ook niet echt geleerd om met andere honden om te gaan, wel met katten. Ze trekken aan de lijn en dat geeft ons het gevoel dat ze altijd om huis geleefd hebben op hun eigen domein. Ze hebben beide de ruimte nodig om zo af en toe ook even hun eigen plaats in te kunnen nemen, krijgen ze dat niet dan kunnen ze het elkaar even lastig maken en onaardig worden naar elkaar. 

Gezien de leeftijd, conditie en het overgewicht zijn dit geen honden die lange wandelingen kunnen maken. Beide honden missen, ondanks dat ze al enkele maanden zijn gescheiden, nog steeds hun baasje. Vandaar dat Bumper de gene is die alleen zijn soms moeilijk vindt. We geven beide honden hypoallergeen voer. Ze hebben allebei een paspoort, zijn gechipt en uitgebreid gevaccineerd, ook tegen rabiës. 

Bent u van mening dat u deze twee nog een paar mooie jaren kan geven neem dan contact met ons op of vul de intake op onze website even in. Heeft u interesse in één of meerdere katten, vul dan het adoptie formulier HIER in. En wie weet woont één van deze knapperds binnenkort bij u.

 

Kenmerken

Soort Dier : Hond
Roepnaam : Frodo en Bumper
Ras : Franse Bulldog
Geslacht : Reu
Paspoort aanwezig : Ja, Paspoort
Gechipt : Ja, gechipt
Geneutraliseerd : Gecastreerd
Soort voeding : Brokken
Gebruikt Medicatie : Nee
Kan bij kinderen : Nee
Kan bij soortgenoten : Onbekend
Kan bij andere dieren : Onbekend
Kan los lopen buiten : Onbekend
Zindelijk : Ja
Bijzonderheden/Handycaps : Frodo is van 08-11-2011 Bumper is van 12-10-2010
Kan alleen thuis blijven : Ja
Kan mee in de auto : Ja
Laatst bekende entingsdatum : 08/11/2021
Plaatsing : Bumper en Frodo worden alleen samen geplaatst
Gedrag aan de lijn (Honden) : Trekken aan de lijn, zijn niet gewent om uitgelaten te worden aan de lijn/buiten hum terrein