fbpx

Gari

Ons, Stichting Blijdschap Voor De Dieren (BVDD), is gevraagd om voor Gari, een geneutraliseerde mix Breed reu met rolstoel uit 2017, te bemiddelen bij het zoeken naar zorgopvang. Gari is een heel bijzonder en lief hondje met twee verlamde achterpootjes. Gari beweegt voort met een rolstoeltje. Dit omdat hij een groot kaliber kogel in zijn lijfje heeft zitten en zonder rolstoel niet in staat is om zich voort te bewegen.

Aangeschoten door Jagers

Gari werd in januari 2018 beschoten door een groep jagers en vervolgens in elkaar getrapt en op straat gegooid. Hij werd 3 dagen later in een verlaten gebied gevonden in de sneeuw en werd in kritieke toestand, na hem verdoofd te hebben, gevangen en naar een lokale dierenarts gebracht. Gezien de grote hoeveelheid stress op dat moment was Gari erg agressief. Helaas had deze dierenarts geen röntgenapparatuur in huis. De arts kon hem alleen maar onderzoeken en tegen de pijn behandelen. 

Diezelfde dag werd hij naar een privé shelter gebracht (de verzorgers van Gari). Ze werkten samen met een dierenarts die wel beschikte over een röntgenapparaat. Al snel werd duidelijk dat de kogel die hem getroffen had, de 13e Thoracale (borst)wervel geraakt had (Th13). De achterpootjes van het arme dier werkten daardoor niet meer en ook dat hij mogelijk zijn hele leven incontinent zal zijn en in huis een luier zal moeten dragen.

Chirurgen en revalidatie

Na 2 maanden werd Gari een stukje rustiger en kreeg langzaam zelfvertrouwen. Hij kon benaderd en aangehaald worden. Langzaam kreeg hij weer vertrouwen in mensen. Bijna een jaar lang heeft Gari moeten vechten voor zijn leven. Hij is door de beste chirurgen geholpen. Sinds maart proberen de eigenaren hem te laten wennen aan een speciaal voor hem ontwikkelde rolstoel. Daar kan hij op dit moment zich goed mee voort bewegen. Omdat Gari  incontinent is, is hem geleerd om binnenshuis met een luier om te lopen. Gari is op dit moment kerngezond. Hij heeft geen wonden meer en ook geen infecties of pijn. De kogel die nog in zijn lijfje zit kan daar gewoon blijven zitten en vormt volgens de doktoren geen levensbedreiging. Het is een wonder dat dit diertje nog leeft.

Liefde en geduld

Door al deze ellende heeft GARI de nodige stress meegemaakt, die hem zeker, in het begin bij zijn nieuwe eigenaar, soms te veel kan zijn. De nieuwe eigenaar zal er dus wel rekening mee moeten houden dat het even tijd kost om te wennen aan elkaar. Maar eenmaal gewend gaat dit ventje ervoor en komt hij steeds dichterbij. Momenteel verblijft Gari nog bij een dierenarts waar hij zo snel mogelijk weg moet omdat de kosten anders te hoog oplopen. De eigenaren kunnen hem helaas niet bij hen thuis opnemen hoe graag zij dit ook zouden willen. Ze hebben nog 10 honden en daar sneeuwt hij volledig onder en is er gebrek aan tijd om hem goed te begeleiden. Gari heeft speciale aandacht nodig en dat kunnen de huidige eigenaren hem niet volledig geven.

Klaar voor de volgende stap

De eigenaren vinden het heel moeilijk om afstand te moeten doen van Gari want zijn voorgeschiedenis  is afschuwelijk en ze zijn heel erg veel van het diertje gaan houden. Ondanks dat willen ze dat dit diertje gelukkig wordt en krijgt wat het verdient. Gari is klaar voor een volgende stap. Aan ons de eer om dit traject te ondersteunen en op zoek te gaan naar een zorgzaam en goed gezin.

Onverwachte wending

Omdat Gari uit het buitenland moet komen en wij zeker willen weten dat hij geen ziektes onder de leden heeft deelden wij de eigenaren mede dat wij graag een bloedproef wilden laten uitvoeren. De kosten zouden wij voor 100% vergoeden. Helaas is het niet zo ver gekomen. De adoptieprocedure werd daarna abrupt stopgezet. Helaas zult u de verhalen van Gari moeten missen, maar u kunt wel de dieren waarbij wij bemiddeld hebben, volgen via onze facebookpagina.

Denkt u na het lezen van bovenstaande tekst ik wil mij aanmelden als gastgezin, adoptant of donateur dan kan dat. Neemt u  dan contact met ons op via het contactformulier of start een Chat met ons op rechtsonder in uw scherm.

Kenmerken

Ras : Mix (ras onbekend)
Geslacht : Reu
Geneutraliseerd : Gecastreerd
Geboorte datum : 01/01/2018
Bijzonderheden/Handycaps : Verlamde achterhand
Kan bij kinderen : Ja
Kan bij andere honden : Ja
Kan bij katten : Ja
Waaksheid: : Nee
Gedrag aan de lijn : Rustig
Kan los lopen : Ja
Zindelijk : Ja
Kent de basiscommando’s : Ja
Kan alleen thuis blijven : Ja
Kan mee in de auto : Ja