Gari

Gari ( 2 jarige Mix)

Status: NIET meer beschikbaar

Dit is GARI, een 2 jarige reu. Een heel bijzonder en lief hondje met twee verlamde achterpootjes. GARI beweegt voort met een rolstoeltje omdat hij een groot kaliber kogel in zijn lijfje heeft zitten en zonder rolstoel niet in staat is om zich voort te bewegen.

Aangeschoten door Jagers

Afgelopen week zijn wij benaderd door twee mensen uit het buitenland die zich het afgelopen jaar ontfermd hebben over GARI. GARI werd in januari 2018 beschoten door een groep jagers en daarna in elkaar getrapt en op straat gegooid. GARI werd 3 dagen later in een verlaten gebied gevonden in de sneeuw en werd in kritieke toestand, na hem verdoofd te hebben, gevangen en naar een lokale dierenarts gebracht. Gezien de grote hoeveelheid stress op dat moment was GARI erg agressief.

Helaas had deze dierenarts geen röntgenapparatuur in huis en kon de arts GARI alleen maar onderzoeken en tegen de pijn behandelen. Diezelfde dag werd GARI naar een privé shelter gebracht (de huidige eigenaren van GARI) die samenwerkten met een dierenarts die wel beschikte over een röntgenapparaat. Al snel werd duidelijk dat de kogel die GARI getroffen had, de 13e Thoracale (borst)wervel geraakt had (Th13) en dat de achterpootjes van het arme dier niet meer werkten en dat hij mogelijk zijn hele leven incontinent zal zijn en in huis een luier zal moeten dragen.

Chirurgen en revalidatie

Na 2 maanden werd GARI een stukje rustiger en kreeg langzaam zelfvertrouwen. Hij kon benaderd en aangehaald worden. Langzaam kreeg hij weer vertrouwen in mensen. Bijna een jaar lang heeft GARI moeten vechten voor zijn leven en is hij door de beste chirurgen geholpen.

Sinds maart proberen de eigenaren GARI te laten wennen aan een speciaal voor hem ontwikkelde rolstoel. Daar kan hij op dit moment zich goed mee voort bewegen.

Omdat GARI voor een groot deel verlamd is moeten we rekening houden dat hij soms urineert zonder dat hij daarover controle heeft. Daarom is hem geleerd om binnenshuis met een luier om te lopen. GARI is op dit moment kerngezond. Gari heeft geen wonden meer en ook geen infecties of pijn. De kogel die nog in zijn lijfje zit kan daar gewoon blijven zitten en vormt volgens de doktoren geen levensbedreiging. Het is een wonder dat dit diertje nog leeft.

Liefde en geduld

Door al deze ellende heeft GARI de nodige stress meegemaakt, die hem zeker, in het begin bij zijn nieuwe baasje, soms te veel kan zijn. De nieuwe eigenaar zal er dus wel rekening mee moeten houden dat het even tijd kost om te wennen aan elkaar. Maar eenmaal gewend gaat dit ventje ervoor en komt hij steeds dichterbij.

Verder kan ik melden dat de papieren van GARI helemaal in orde zijn. GARI is gecastreerd en in het bezit van een Europees dierenpaspoort en is helemaal in orde qua vaccinaties. Hij heeft geen voernijd! GARI vindt autorijden leuk. We weten niet of GARI met katten om kan gaan.

Momenteel verblijft GARI nog bij een dierenarts waar hij zo snel mogelijk weg moet omdat de kosten anders te hoog oplopen. De eigenaren kunnen GARI helaas niet bij hen thuis opnemen hoe graag zij dit ook zouden willen. Ze hebben nog 10 honden en daar sneeuwt GARI volledig onder en is er gebrek aan tijd om hem goed te begeleiden. GARI heeft speciale aandacht nodig en dat kunnen de huidige eigenaren hem niet volledig geven.

Klaar voor de volgende stap

De eigenaren vinden het heel moeilijk om afstand te moeten doen want het verhaal is vreselijk en ze zijn heel erg veel van het diertje gaan houden. Ondanks dat willen ze dat dit diertje gelukkig wordt en krijgt wat het verdient. GARI is klaar voor een volgende stap. Aan ons de eer om dit traject te ondersteunen en op zoek te gaan naar een heel goed gezin.

Voor de duidelijkheid melden wij nog even het volgende. Alle kosten die gemaakt zijn en gemaakt worden om GARI vanuit het buitenland bij zijn toekomstige baasje te bezorgen worden betaald. Ook wordt er geen adoptievergoeding gevraagd. Donaties en giften zijn natuurlijk altijd welkom om zo weer een ander dier te kunnen redden.

Ben jij degene die GARI een plekje for ever kan geven neem dan even contact met ons op.

Kenmerken

Ras : Mix (ras onbekend)
Geslacht : Reu
Geneutraliseerd : Gecastreerd
Geboorte datum : 01/01/2018
Bijzonderheden/Handycaps : Verlamde achterhand
Kan bij kinderen : Ja
Kan bij andere honden : Ja
Kan bij katten : Ja
Waaksheid: : Nee
Gedrag aan de lijn : Rustig
Kan los lopen : Ja
Zindelijk : Ja
Kent de basiscommando’s : Ja
Kan alleen thuis blijven : Ja
Kan mee in de auto : Ja
Geslacht : Reu
Kan bij kinderen : Ja
Kan bij honden : Ja