fbpx

Jessy en Snowy

Ons, Stichting Blijdschap Voor De Dieren (BVDD), is gevraagd om voor Jessy en Snowy, twee hele lieve al wat oudere Husky’s te bemiddelen bij het zoeken naar permanente zorg (adoptie).

Wie zijn wij?

Wij zijn Jessy en Snowy. Twee hele lieve, al wat oudere Husky’s. Jessy is een nog niet gecastreerde langharige husky reu van juni 2006. Snowy is daarentegen een kortharige husky teef van april 2007. Beiden hebben een heel goed leven gehad bij de eigenaar die wegens privéomstandigheden en uitzending naar het buitenland, niet langer voor hen kan blijven zorgen. We moeten dan ook voor Jessy en Snowy snel opvang vinden. Het liefst voor eind februari omdat hun huidige baasje dan vertrekt. Het kan zijn dat we beide honden daarom eerst in een gastgezin moeten plaatsen of bij een daartoe bereid zijnde Buddy.

Beiden beschikken over een paspoort. Ze zijn afgelopen oktober beiden geënt en kerngezond. Snowy heeft wel wat staar op haar rechteroog maar dit is al een tijdje zo en dat komt waarschijnlijk vanwege haar leeftijd.

Er is erg weinig bekend over de voorgeschiedenis van deze honden omdat de huidige eigenaar ze ongeveer zes jaar geleden uit het asiel heeft gehaald.

We zoeken voor dit stel een fijne en goede baas die de mogelijkheid heeft om deze twee samen opgegroeide honden over te nemen en de ruimte om huis heeft waar ze samen (hoofdzakelijk overdag) buiten kunnen verblijven. Dit zijn geen honden voor in huis. Bij voorkeur hebben ze een eigen hondenhok zodat zij zelf kunnen bepalen of zij binnen of buiten zijn.

Jessy en Snowy zijn honden die niet gewend zijn om los te lopen, m.u.v. in afgesloten gebieden. Dit omdat dit ras gewend is om te jagen. Jessy heeft vachtverzorging nodig vanwege haar ruw/lang harige vacht. Snowy ook, maar minder intensief. Beiden kunnen overweg met soortgenoten. (nemen wel de dominante houding aan, maar vallen niet aan). Katten zijn niet hun grootste vrienden. Kinderen zijn geen probleem, waaks zijn ze niet en omdat ze nooit binnen verbleven weten we niet  voor 100% zeker of Jessy zindelijk is. Hij markeert graag als er visite is geweest van een soortgenoot. Ze kunnen beiden  tegen autorijden. Ze kennen ook beiden de basiscommando’s.

Wie geeft deze twee lieve honden nog een paar jaartjes liefde en vreugde?

Natuurlijk kunt u de verhalen over Jessy en Snowy, maar ook over de dieren waarbij wij bemiddeld hebben, volgen via onze facebookpagina.

Denkt u na het lezen van bovenstaande tekst ik wil mij aanmelden als gastgezin, adoptant of donateur dan kan dat. Neemt u  dan contact met ons op via het contactformulier of start een Chat met ons op rechtsonder in uw scherm.

Kenmerken

Soort Dier : Hond
Ras : Husky
Geslacht : Reu en Teef
Geneutraliseerd : Jessy is niet geholpen - Snowy is gesteriliseerd
Gebruikt Medicatie : Nee
Kan bij kinderen : Ja
Kan bij soortgenoten : Ja
Kan bij andere dieren : Onbekend
Kan los lopen buiten : Nee
Zindelijk : Onbekend
Bijzonderheden/Handycaps : Geen
Kan alleen thuis blijven : Ja
Kan mee in de auto : Ja
Laatst bekende entingsdatum : 09/10/2020
Waaksheid: (Honden) : Nee
Kent de basiscommando’s (Honden) : Basiscommando's
Gedrag aan de lijn (Honden) : Normaal
Tot 8 oktober verdubbeld DierenLot elke donatie (tot max 2500 euro) Bestel hier uw dierenvoedselpakket