fbpx

Ken

Ons, Stichting Blijdschap Voor De Dieren (BVDD), is gevraagd om voor Ken, een geneutraliseerde blinde mix Breed reu van januari 2018 te bemiddelen bij het zoeken naar zorg. Ken heeft een schofthoogte van ongeveer 20 cm. Hij is gevonden op straat door mensen in het buitenland. KEN verkeert in goede gezondheid. Hij kan nog 5% zien (schaduwen, licht en donker) en kan zich ook prima redden en leeft een zo goed als normaal leven. Hij kan goed omgaan met andere dieren. Zowel met honden als met katten. Hij is gek op mensen.

Ken heeft begeleiding nodig

Momenteel verblijft KEN nog bij een buitenlandse opvang. Zij kunnen hem helaas niet bij zich houden, hoe graag zij dit ook zouden willen. Ze hebben nog 10 honden en daar sneeuwt KEN volledig onder en er is een gebrek aan tijd om hem goed te begeleiden. Hij heeft speciale aandacht nodig en dat kunnen de huidige eigenaren hem niet volledig geven. Belangrijk om te weten is dat een hondje als Ken wel even tijd nodig heeft om te acclimatiseren en dat er soms in de huiselijke situatie kleine aanpassingen gedaan moeten worden om het voor een blind hondje als KEN leefbaar te maken.

Onverwachte wending

Omdat Ken uit het buitenland moet komen en wij zeker willen weten dat hij geen ziektes onder de leden heeft, hebben wij de  eigenaar gemeld dat wij graag een bloedproef  wilden laten uitvoeren. De kosten daarvan zouden wij 100% vergoeden. Helaas is het niet zo ver gekomen. De adoptieprocedure werd daarna abrupt stopgezet. Helaas zult u de verhalen over Ken dus moeten missen, maar u kunt de verhalen over de dieren waarbij wij bemiddeld hebben, volgen via onze facebookpagina.

Denkt u na het lezen van bovenstaande tekst ik wil mij aanmelden als gastgezin, adoptant of donateur dan kan dat. Neemt u  dan contact met ons op via het contactformulier of start een Chat met ons op rechtsonder in uw scherm.

Kenmerken

Ras : Mix (onbekende rassen)
Geslacht : Reu
Geneutraliseerd : Gecastreerd
Geboorte datum : 01/01/2020
Bijzonderheden/Handycaps : Blind
Gebruikt Medicatie : Nee
Kan bij kinderen : Ja
Kan bij andere honden : Ja
Kan bij katten : Ja
Waaksheid: : Nee
Gedrag aan de lijn : Rustig
Kan los lopen : Ja
Zindelijk : Ja
Kent de basiscommando’s : Ja
Kan alleen thuis blijven : Ja
Kan mee in de auto : Ja