fbpx

Laisy

Ons, Stichting Blijdschap Voor De Dieren (BVDD), is gevraagd om voor Laisy, een niet geneutraliseerde Westpointer van 7 december 2018, te bemiddelen bij het zoeken naar permanente zorg (adoptie). Een Westpointer is geen officieel ras. Het is een verzamelnaam voor honden die uit Curaçao komen. 

Laisy is een teefje, die als pup naar Nederland is gehaald door een andere stichting. Daarna is ze drie keer via een gastgezin bij een adoptiegezin geplaatst. Allemaal helaas zonder succes! Het laatste half jaar heeft Laisy bij een gezin gewoond dat alles uit de kast heeft getrokken om voor Laisy een fijne plek te creëren. Helaas konden ze van tevoren niet weten dat Laisy problemen heeft met roedels/andere honden in haar directe leefomgeving. Gaandeweg ontstonden er spanningen, stresssituaties en ook gevechten met de andere honden. Dat is voor niemand goed.

Daarom heeft het gezin met heel veel pijn in het hart en de nodige tranen besloten om samen met ons voor een laatste keer een geschikte adoptant te zoeken. En wij zijn er van overtuigd dat dat gaat lukken.

Laisy is een schat voor de baas. Ze gaat graag tegen je aanliggen op de bank, is gek op autorijden, vooral als ze voorin mag zitten. Bij één op één contact met een  andere hond vertoont ze geen territoriaal gedrag. Zo ook buiten niet, zelfs niet als er andere honden in haar omgeving zijn. Op die momenten is ze gehoorzaam en sociaal. Kortom een super hond!

 

Observatieperiode

Laisy verblijft sinds 29 juni bij een betaald opvangadres. Gedurende deze periode hebben wij haar geobserveerd. In het begin was ze erg terughoudend en dat is eigenlijk nog steeds het geval. Laisy is binnen de opvang een hele blije en aanhankelijke hond en wil heel graag spelen. Maar als ze vervolgens na het lekker buiten te zijn geweest naar binnen toe moet, dan verzet ze geen poot. Ze wil niet altijd luisteren. Daar maakt ze ook graag een spelletje van.

Naar andere mensen toe vertoont ze verschil in door wie ze aangehaald wil worden en door wie niet. Aan de riem loopt ze netjes mee. Ze vindt wandelen heel erg leuk. Elke dag hebben we met haar een keer een groot rondje en twee keer een kleiner rondje gelopen door de weilanden en langs het bos. Verder verblijft ze in de afgezette speelterreinen van de opvang, soms alleen, soms met andere honden.
Laisy kan met andere honden, ze speelde daar ook een tijdje mee tot de nieuwigheid er van af was. Daarna zoekt ze de verzorger op. Waar hij/zij heen loopt, loopt of zit/ligt Laisy ook. Ze is eenkennig en  erg gefocust op 1 persoon.

Als Laisy met een kat/poes geconfronteerd wordt doet ze in eerste instantie niets. Maar komt die te dicht in de buurt dan hapt ze er naar ( hoewel de kat bij de opvang geen gevecht aanging). Dit in tegenstelling tot haar vorige verblijfadres, daar leefde Laisy samen met honden en katten.

Laisy is gefocust op bezit. Men moet geen botjes of iets dergelijks rond laten slingeren als er soortgenoten in de buurt zijn want dan gaat het mis, naar de dichtstbijzijnde hond hapt/bijt ze dan. Typisch territoriaal gedrag. Laisy is waaks. Ze is een slechte (brokken) eter maar daarentegen is ze wel een hele vrolijke/blije hond.

 

Wat verwachten we van een adoptant?

Wat zou ideaal zijn? Een stevige persoonlijkheid met veel honden ervaring. Geen andere honden of katten. Liefst wonend in de buurt van weilanden, bossen en/of water en zeker niet in een flat of drukke buurt. We zoeken voor Laisy iemand die bereid is veel tijd en energie in haar te investeren. De beloning is simpel…. heel veel liefde van Laisy. Als de genoemde gevarenzones niet aanwezig zijn is Laisy een droomhond.

Adopteren

Laisy is nu klaar voor adoptie. Meent u interesse te hebben dan verzoeken wij u vriendelijk het adoptie formulier HIER in te vullen. Heeft u vragen dan kunt u rechts onderin het scherm uw vraag stellen. Natuurlijk kunt u de verhalen over Laisy, maar ook over de dieren waarbij wij bemiddeld hebben, volgen via onze facebookpagina.

Denkt u na het lezen van bovenstaande tekst ik wil mij aanmelden als gastgezin, adoptant of donateur dan kan dat. Neemt u  dan contact met ons op via het contactformulier of start een Chat met ons op rechtsonder in uw scherm.

Kenmerken

Ras : Westpointer
Geslacht : Teefje
Geneutraliseerd : Prikpil
Geboorte datum : 07/12/2018
Bijzonderheden/Handycaps : Geen
Gebruikt Medicatie : Prikpil - Anticonceptie
Kan bij kinderen : Ja
Kan bij andere honden : Nee
Kan bij katten : Ja
Waaksheid: : Ja
Gedrag aan de lijn : Rustig
Kan los lopen : Ja
Zindelijk : Ja
Kent de basiscommando’s : Ja
Kan alleen thuis blijven : Ja
Kan mee in de auto : Ja