fbpx

Maaike

Ons, Stichting Blijdschap Voor De Dieren (BVDD), is gevraagd om voor Maaike, een niet geneutraliseerde Mechelse herder (teef) van 2012 te bemiddelen bij het zoeken naar een adoptiegastgezin. 

Het verhaal

De afgelopen week werden wij gebeld door de familie van het baasje van Maaike. Zij vertelden ons het verdrietige verhaal dat haar baasje om medische redenen moet worden opgenomen in een verzorgingstehuis omdat hij dementerend is.Met heel veel pijn in het hart moet het baasje afstand doen van Maaike. 

Aangezien de familie te weinig thuis is wegens werkzaamheden kunnen ook zij niet de zorg dragen. Het baasje heeft aangegeven veel moeite te hebben met het verplicht afstand doen, maar zijn opname zal spoedig plaatsvinden. Tot die tijd, dat is een kwestie van een paar weken, kan Maaike nog bij haar baasje blijven om afscheid te nemen.

Snel hulp gewenst

In de tussentijd is ons gevraagd om een gouden mand te vinden. M.a.w. aan ons nu de taak om voor Maaike een nieuw thuis te vinden. En met zo’n pracht hond moet dat zeker gaan lukken.Maaike is een 8-jarige Mechelse Herder met een zwart masker (geen stamboom). Ze heeft een schofthoogte van ongeveer 60cm en is fors gebouwd. Ze is nog niet gesteriliseerd. De eigenaar heeft laten weten dat hij wel wil dat dit gebeurt om te voorkomen dat er nog met haar gefokt gaat worden. 

Maaike is in het bezit van een paspoort en zal deze week medisch worden onderzocht en haar herhalingsentingen krijgen.Maaike kan goed met kinderen. Gezien haar grootte en enthousiasme gaat de voorkeur uit naar 12 jaar en ouder. Ze luistert goed en kent een paar standaard commando’s. Om het huis loopt ze niet aangelijnd. Als ze wordt uitgelaten wel. Andere honden en katten, daar heeft Maaike het niet zo mee. Ze kan heel goed alleen thuis zijn. Met autorijden heeft ze geen problemen.

 

Natuurlijk kunt u de verhalen over Maaike, maar ook over de dieren waarbij wij bemiddeld hebben, volgen via onze facebookpagina.

Denkt u na het lezen van bovenstaande tekst ik wil mij aanmelden als gastgezin, adoptant of donateur dan kan dat. Neemt u  dan contact met ons op via het contactformulier of start een Chat met ons op rechtsonder in uw scherm.

Kenmerken

Soort Dier : Hond
Geboorte datum : 24/07/2012
Ras : Mechelse Herder
Geslacht : Teefje
Geneutraliseerd : Nee niet geneutraliseerd
Gebruikt Medicatie : Nee
Kan bij kinderen : Alleen kinderen boven de 12 jaar
Kan bij soortgenoten : Ja, maar pas op met andere reutjes
Kan bij andere dieren : Onbekend
Kan los lopen buiten : Ja
Zindelijk : Ja
Bijzonderheden/Handycaps : Geen
Kan alleen thuis blijven : Ja
Kan mee in de auto : Ja
Laatst bekende entingsdatum : 24/09/2023
Waaksheid: (Honden) : Ja
Kent de basiscommando’s (Honden) : Ja
Gedrag aan de lijn (Honden) : Rustig
Tot 8 oktober verdubbeld DierenLot elke donatie (tot max 2500 euro) Bestel hier uw dierenvoedselpakket