fbpx

Piva

Ons, Stichting Blijdschap Voor De Dieren (BVDD), is gevraagd om voor Piva, een gecastreerde Westpointer (Teefje) van bijna drie en een half jaar oud, te bemiddelen bij het zoeken naar permanente zorg (adoptie).

Een Westpointer is geen officieel ras. Het is een verzamelnaam voor honden die uit Curaçao komen.

Piva is met plm.6 weken oud samen met de rest van het nest op Curaçao gevonden en in huis genomen door vrienden van de huidige eigenaren.

De huidige eigenaren hebben 3 jaar geleden Piva en haar broertje Polar (uit hetzelfde nest) naar Nederland gehaald. Na verloop van tijd merkten de eigenaren dat de band tussen Piva en Polar steeds hechter werd. Na het raadplegen van een gedragsdeskundige kregen zij te horen dat Piva last heeft van het “Nestgenoot syndroom”. 

In het Engels spreekt men van “Littermate Syndrome” wanneer twee hondenpups uit hetzelfde nest tegelijkertijd in dezelfde menselijke familie komen. Dit zijn een reeks gedragsproblemen die vaak voorkomen bij nestgenoten wanneer ze altijd bij elkaar blijven. De band tussen de broers en zussen is zo nauw dat de twee zelfvoorzienend zijn, maar tegelijkertijd niet of nauwelijks met elkaar kunnen opschieten, aldus de definitie. Piva vertoond niet alle symptomen.

De aanpassing/opvoeding van broer & zus heeft daardoor enige tijd geduurd maar is helemaal volbracht: het zijn prima huishonden met een goed vocabulaire aan commando’s.

Echter, sinds enige tijd steekt het nestgenoten-syndroom weer de kop op hetgeen zich uit in gezamenlijke ongehoorzaamheid. Het is moeilijk geworden om met de beide honden tegelijkertijd (samen) de lange losloop-wandelingen te maken waaraan zij gewend zijn. Alleen lopen met Piva gaat wel goed.

De eigenaren vinden dit essentieel en hebben daarom, met pijn in het hart, besloten voor het geluk van Piva een ander huis voor haar te zoeken. Voor wie zij vertrouwt is Piva de meest fantastische hond die er bestaat.

We zoeken daarom voor Piva een liefdevol huisje. Piva heeft nooit echt gezworven en heeft geen “rugzakje”. Piva heeft een zachtaardig en aanhankelijk karakter. Piva is actief, speels, slim, “eager to please” en lief voor kinderen. Zij is heel sociaal met andere honden en doet het prima bij boerderijdieren. Zij is heel gevoelig voor stemming en heeft een “zachte hand” nodig.

Piva is graag buiten, ze luistert goed maar moet af en toe teruggefloten worden als er wild in de buurt is. Een echt karakter van een Westpointer. Piva kent de basis commando’s, loopt mooi mee aan de lijn. Belangrijk om te weten is dat de meeste Westpointers Houdini’s zijn. Ons advies is dan ook om Piva alleen los in een tuin te laten lopen in een hoog afgeschermde tuin (minimaal 180cm.) Ze is “bench” getraind en kan prima een paar uur alleen thuis zijn. Piva is waaks en zal aanslaan als er iemand aanbelt of het erf opkomt. Piva is gezond, heeft een paspoort, is gechipt en heeft alle entingen gehad. 

Het zou fijn zijn als ze in een gezin komt en daar mag ook een andere hond zijn. Maar het liefst wel een die niet dominant is of roedelleider wil zijn.  Piva is in het begin een beetje voorzichtig met contact maken maar is gek op knuffelen en kusjes geven en kan zichzelf ook prima vermaken.

Natuurlijk kunt u de verhalen over Piva, maar ook over de dieren waarbij wij bemiddeld hebben, volgen via onze facebookpaginaDenkt u na het lezen van bovenstaande tekst ik wil mij aanmelden als gastgezin, adoptant of donateur dan kan dat. Neemt u  dan contact met ons op via het contactformulier of start een Chat met ons op rechtsonder in uw scherm.

Kenmerken

Soort Dier : Hond
Geboorte datum : 14/11/2017
Ras : Westpointer
Geslacht : Teefje
Geneutraliseerd : Gecastreerd
Gebruikt Medicatie : Nee
Kan bij kinderen : Ja
Kan bij soortgenoten : Ja
Kan bij andere dieren : Ja,kan met boerderijdieren
Kan los lopen buiten : Ja
Zindelijk : Ja
Bijzonderheden/Handycaps : Geen
Kan alleen thuis blijven : Ja
Kan mee in de auto : Ja
Laatst bekende entingsdatum : 04/05/2020
Waaksheid: (Honden) : Ja
Kent de basiscommando’s (Honden) : Ja
Gedrag aan de lijn (Honden) : Normaal
Tot 8 oktober verdubbeld DierenLot elke donatie (tot max 2500 euro) Bestel hier uw dierenvoedselpakket