fbpx

Sammie

Ter Adoptie: Sammie

Sammie is een gecastreerde reu van ongeveer 5 jaar oud. Hij is een kruising van een Labrador teef en een Koningspoedel reu. Hij is zwart van kleur en weegt ongeveer 38 kilo. Niet dik maar wel een stevige hond. In zijn eerste zes maanden woonde Sammie nog bij de fokker en daarna kwam hij bij mensen op een boerderij. Het was de bedoeling dat Sammie de hele dag buiten op het erf kon lopen, een terrein van 2500 m2 waar een (laag)hek omheen zit.

Lief, vrolijk maar ook een droevige blik

Sammie is een hele lieve en vrolijke hond, een hond waar geen greintje kwaad in zit. Hij is erg aanhankelijk, laat zich graag aaien. Hij is goed met kleine kinderen en speelt graag met andere honden.

Toen wij Sammie leerden kennen zagen wij ook een verdrietig/ bedroefde kant en hij zoekt de rust op, gaat dan alleen in een hoekje liggen. Maar als je aangeeft dat je wat met hem wil gaan doen wordt hij heel erg blij.

Houdini

Maar wat is dan het probleem zou je zeggen. In de afgelopen jaren is Sammie tientallen keren ontsnapt (weggelopen). Het weglopen doet hij vooral als hij bang wordt. Bijvoorbeeld van harde knallen. En als bij bang wordt, dan zie je dat meteen in zijn ogen en zijn gedrag. Dan wil hij vluchten, weglopen. En dan maakt het niet uit of hij over het hek heen moet springen, er overheen moet klimmen, er onderdoor moet graven of zich er doorheen moet drukken…de drang om te vluchten is dan groot.

Wat opviel is dat hij de angst alleen bij het gezin waar hij zich nu bevindt. Als we hem ergens mee naar toe nemen, bv. naar het bos, hebben we niet gezien dat hij angstig wordt (van een knal). Ook is hij in de afgelopen jaren twee keer een dag en een dag/nacht in een hondenpension geweest en ook daar hebben ze niet gezien dat hij angstig werd. Dus de angst ontstaat op het erf waar hij nu leeft. Aangezien de situatie op de boerderij zo is dat hij niet meer zonder toezicht buiten op het erf kan zijn, is er met pijn in het hart besloten om Sammie voor adoptie aan te bieden. Sammie is niet op zijn plek. De eigenaren van Sammie hopen dat Sammie op een plek komt waar hij zich veilig voelt, dat gunnen ze hem zo.

Adoptie 

Heeft u interesse in Sammie dan kunt u het adoptie formulier HIER invullen. Laat wat van je horen en wie weet woont  deze knapperd binnenkort bij u.

Kosten

Voor de bemiddeling door Stichting BVDD wordt een donateurschap van 1 jaar verlangt (minimaal 10 euro per maand). 

Natuurlijk kunt u de verhalen over deze Sammie, maar ook over de dieren waarbij wij bemiddeld hebben, volgen via onze Facebookpagina. Denkt u na het lezen van bovenstaande tekst ik wil mij aanmelden als gastgezin, adoptant of donateur dan kan dat. Neemt u  dan contact met ons op via het contactformulier of start een Chat met ons op rechtsonder in uw scherm.

Kenmerken

Soort Dier : Hond
Roepnaam : Sammie
Geboorte datum : 29/01/2017
Ras : Labradoodle
Aftekening/kleur: : Zwart
Geslacht : Reu
Paspoort aanwezig : Ja, Paspoort
Gechipt : Ja, gechipt
Geneutraliseerd : Gecastreerd
Soort voeding : Brokken
Gebruikt Medicatie : Nee
Kan bij kinderen : Ja
Kan bij soortgenoten : Ja
Kan bij andere dieren : Ja, kan met honden
Kan los lopen buiten : Ja, alleen in losloop gebieden onder begeleiding
Zindelijk : Ja
Kan alleen thuis blijven : Ja
Kan mee in de auto : Ja
Kleine omschrijving : Lief knuffelig
Plaatsing : Individueel
Kent de basiscommando’s (Honden) : Ja
Tot 8 oktober verdubbeld DierenLot elke donatie (tot max 2500 euro) Bestel hier uw dierenvoedselpakket