fbpx

Sepp

Dit is Sepp, een prachtige knul van bijna 4 jaar oud en op zoek naar ervaren baasjes die hem een werkbaar en actief leven kunnen bieden! Sepp is geadopteerd door lieve mensen maar kan helaas niet aarden in het gezin. Natuurlijk gunnen ze hem het allerbeste en daarom bemiddelen wij naar een plek waar hij heel gelukkig kan zijn.

Wie is Sepp?

Sepp is een Border Collie en dat betekent een werkhond in hart en nieren met alle kwaliteiten die daarbij horen. Hij is leergierig en intelligent, energiek en gevoelig, vasthoudend en loyaal. Een geweldige hond mits hij iets kan doen.  Met een goed ontwikkelt oog voor detail ontgaat deze onzekere jongen niets om hem heen. Zo’n getalenteerde student als Sepp wordt problematisch of nerveus zonder voldoende uitdaging of sturing. Zo kan Sepp auto’s en fietser achterna jagen, graag het gezin bij elkaar houden, overmatig blaffen en uitvallen naar soortgenoten. Wij kijken dan ook uit naar mensen die deze kwaliteiten kunnen waarderen en gebruiken op een andere manier zodat Sepp zich niet als een vis op het droge voelt in deze moderne tijd.

Sepp is sociaal naar mensen, groot en klein. Zijn familie is hem dierbaar en hij vindt aandacht heerlijk. Hij kan alleen thuis zijn voor een paar uur maar u begrijpt al…het zit niet in hem om lang te liggen bij de open haard. Hij moet dan weer op avontuur met de baas. Hij is dan ook een veelzijdige hond voor de hondensportliefhebbers. Hoewel hij een border collie als vriendin heeft kan hij wel wat hulp gebruiken in sociaal gedrag naar andere honden, dat is niet zijn sterkste kant.  Met katten samenleven  is voor Sepp geen probleem.

Een gedreven assistent manager heeft richting nodig

Wij zoeken voor deze knapperd een nieuw adres waar voldoende fysieke & mentale uitdaging in balans is met rust. Mensen met het nodige inzicht in hondengedrag en het liefst bekend zijn met dit ras. Beschikken over een berg geduld,  een assertief karakter en zodoende met gemak de rol van kapitein op zich kunnen nemen. Altijd!  Mensen die Sepp een duidelijke taakomschrijving geven voordat hij er een voor zichzelf schrijft. Sepp is niet geschikt voor de luie, niet creatieve of volgzame types onder ons. We plaatsen hem niet in een gezin met kinderen of in een huis waar de deur wordt platgelopen met bezoek. Sepp is gesteld om orde en grenzen, hij doet niet lelijk naar bezoek maar het bezorgt hem simpelweg een hoop stress bij al dat rumoer. 

Heeft u interesse?

Ziet u Sepp wel zitten en herkent u zichzelf in bovenstaande omschrijving? Vul dan HIER onze vragenformulier in en wij gaan kijken of er sprake is van een match. Wie weet kunt u dan binnenkort zelf kennismaken en kan hij zelf laten zien hoe leuk hij is.

Natuurlijk kunt u de verhalen over Sepp, maar ook over de dieren waarbij wij bemiddeld hebben, volgen via onze Facebookpagina. Denkt u na het lezen van bovenstaande tekst ik wil mij aanmelden als gastgezin, adoptant of donateur dan kan dat. Neemt u  dan contact met ons op via het contactformulier of start een Chat met ons op rechtsonder in uw scherm. 

Kenmerken

Soort Dier : Hond
Roepnaam : Sepp
Geboorte datum : 10/06/2018
Ras : Border Collie
Aftekening/kleur: : zwart wit
Geslacht : Reu
Paspoort aanwezig : Ja, Paspoort
Gechipt : Ja, gechipt
Geneutraliseerd : Gecastreerd
Soort voeding : Brokken
Gebruikt Medicatie : Nee
Kan bij kinderen : Nee
Kan bij soortgenoten : Onbekend
Kan bij andere dieren : Onbekend
Kan los lopen buiten : Onbekend
Zindelijk : Ja
Bijzonderheden/Handycaps : geen
Kan alleen thuis blijven : Ja
Kan mee in de auto : Ja
Laatst bekende entingsdatum : 06/07/2021
Plaatsing : na selectieprocedure
Waaksheid: (Honden) : ja
Kent de basiscommando’s (Honden) : nee
Gedrag aan de lijn (Honden) : valt uit
Tot 8 oktober verdubbeld DierenLot elke donatie (tot max 2500 euro) Bestel hier uw dierenvoedselpakket