fbpx

Simon

Ons, Stichting Blijdschap Voor De Dieren (BVDD), is gevraagd om voor Simon, een inmiddels gecastreerde Bastaard van 25-11-2005, te bemiddelen bij het zoeken naar permanente zorg (adoptie). Simon, een hele lieve bastaard van 15 jaar, met een schofthoogte van 40-50cm. Een andermans vriend! Hij is op 19 november door het overlijden van zijn baasje er alleen voor komen te staan.

 

Samenwerking

Mootje Schuil van collega stichting Bigboy’s doggen 2nd chance heeft onze stichting gevraagd om ons over Simon te ontfermen. We hebben dat direct opgepakt en zijn afgereisd naar Roozendaal en hebben Simon naar onze betaalde opvang- en verzorginstelling gebracht waar hij inmiddels lekker in de watten is gelegd.

 

Het geld dat voor Simon was opgehaald is inmiddels bij ons binnengekomen en zal gebruikt worden voor oa. de dierenarts.

 

Dierenarts bezoek

Na controle bij onze dierenarts en het verzorgen van de benodigde entingen, kregen wij te horen dat Simon een heel slecht verzorgd gebit heeft (zijn bek zit vol ontstekingen) en dat zijn oren heel erg ontstoken zijn waardoor hij waarschijnlijk heel slecht hoort. Hieraan is Simon een paar dagen later gelijk geopereerd. Er zijn onder algehele verdoving twee verrotte kiezen weggenomen en de rest van zijn gebit is professioneel gereinigd. Ook zijn de oren inwendig helemaal gereinigd.

 

Omdat Simon toch onder narcose moest worden behandeld hebben we Simon gelijk laten castreren. Een hele kluif voor een hond van deze leeftijd, maar volgens het advies van de dierenarts wel de beste oplossing.

 

Simon

Simon is een hele lieve, maar aanhankelijk hond, die erg veel contact zoekt met zijn verzorgers. Als hij zijn verzorger(s) niet ziet of het gevoel heeft dat ze weg zijn krijgt hij waarschijnlijk verlatingsangst en begint hij te blaffen. Of dit zo blijft kunnen wij niet zeggen. Zijn mogelijke doofheid zou daar ook mee te maken kunnen hebben. Een feit is, hij rouwt op een gelijke wijze als dat wij mensen ook doen.

 

Omdat Simon het beslist nodig heeft zoeken wij een nieuwe eigenaar die tijd, en geduld heeft en die af en toe een oogje dicht doet als hij blaft. We hopen dat zich iemand meldt om Simon de korte periode die hij vermoedelijk nog te leven heeft, met veel plezier zijn laatste levensperiode door kan laten doorbrengen.

 

Tot slot, simon is helemaal Up-to-date, Heeft een paspoort, kan tegen auto rijden, kan met soortgenoten en kinderen. Hij is niet waaks, wel een beetje doof maar kan prima loslopen. Kortom een hele leuke viervoeter.

Natuurlijk kunt u de verhalen over Simon, maar ook over de dieren waarbij wij bemiddeld hebben, volgen via onze facebookpagina.

Denkt u na het lezen van bovenstaande tekst ik wil mij aanmelden als gastgezin, adoptant of donateur dan kan dat. Neemt u  dan contact met ons op via het contactformulier of start een Chat met ons op rechtsonder in uw scherm.

Kenmerken

Soort Dier : Hond
Geboorte datum : 25/11/2005
Ras : Bastaard
Geslacht : Reu
Geneutraliseerd : Gecastreerd
Gebruikt Medicatie : Nee
Kan bij kinderen : Ja
Kan bij soortgenoten : Ja
Kan bij andere dieren : Onbekend
Kan los lopen buiten : Ja
Zindelijk : Ja
Bijzonderheden/Handycaps : Waarschijnlijk deels doof
Kan alleen thuis blijven : Nee
Kan mee in de auto : Ja
Laatst bekende entingsdatum : 01/12/2020
Waaksheid: (Honden) : Nde
Kent de basiscommando’s (Honden) : weten we nog niet
Gedrag aan de lijn (Honden) : Normaal
Tot 8 oktober verdubbeld DierenLot elke donatie (tot max 2500 euro) Bestel hier uw dierenvoedselpakket