VOG Beleid

Verklaring omtrent gedrag

 

Omdat Stichting ‘Blijdschap Voor De Dieren’ (BVDD) met veel vrijwilligers werkt, die allerlei kwetsbare mensen helpen, is er een preventie en integriteitsbeleid. Onderdeel van het beleid is dat voor de vrijwilligers die in contact kunnen komen met gezinnen, kinderen en kwetsbare mensen er een Verklaring Omtrent Gedrag (verder VOG) wordt aangevraagd. Zij worden gescreend vanuit de domeinen bvdd.eu, dierbuddy.com en hulpvoordierenuitoekraine.nl

Vanuit de coalitie ‘Hulp voor dieren uit Oekraïne’ en Dierenbuddy® waarvoor Stichting ‘Blijdschap Voor De Dieren’ de VOG’s aanvraagt, worden de vrijwilligers geïnformeerd bij aanmelding en bij intake dat er een VOG wordt aangevraagd. De vrijwilligers die als gastgezin worden ingezet, kunnen worden gekoppeld aan een vluchteling en/of huisdier, waarbij ook kinderen met hun ouders gekoppeld kunnen worden.

Bij de stichting ‘Blijdschap voor de dieren’ worden voor alle vrijwilligers een VOG aangevraagd als onderdeel van het preventie en integriteitsbeleid van de stichting en haar werkzaamheden. 

Indien u vragen heeft over ons beleid kunt u contact opnemen met een van de bestuursleden der Stichting.

 

 

Wilt u graag meer lezen over ons werk en de verhalen over de dieren waarbij wij bemiddelen dan kunt u onze bedrijfspagina op facebook raadplegen of onze dierenpagina te bekijken. 

[bdp_post design=”design-5″ category=”455″ grid=”3″ show_date=”false” content_words_limit=”28″ show_tags=”false” show_comments=”false” read_more_text=”Lees verder” link_behaviour=”new” sharing=”design-4″ media_size=”small”]

Nieuw: de Virtuele Dierenarts Probeer nu!