fbpx

Ziggy

Dit is Ziggy, een bijzondere grote (6kg) lieve Chihuahua uit 2018. Helaas is zijn eigenaar vanwege een slechte gezondheid niet meer in staat om voor hem te zorgen. Daarom mogen wij voor Ziggy op zoek gaan naar een nieuw thuis waar hij nog lang kan genieten.

Bij ons eerste contact met Ziggy viel ons op dat hij binnen lief is, maar als we naar buiten gaan, met een van de kinderen uit het gezin, dat hij gelijk de leiding neemt en fel gedrag vertoont naar andere honden. Nadat we de lijn overnemen en we hem laten merken dat er een nadere persoon met hem loopt gedraagt hij zich netjes en is zijn uitvalgedrag naar andere honden corrigeerbaar. Ziggy heeft 1 op 1 aandacht nodig qua uitlaten.

Ziggy is er één van een nestje van drie en leeft daar nog steeds mee samen. Maar door gezondheidsproblemen is het baasje niet altijd in staat om met hem te wandelen. De kinderen kunnen hem niet aan en dat geeft stress zowel in het gezin als bij de hond.

Ziggy is in huis erg onderdanig, zijn vader wil graag de baas zijn over hem en dat maakt hem angstig en onzeker hetgeen hij buiten probeert te compenseren. Vandaar dat we iemand zoeken die consequent is en hem kan leiden.

Hij kan in een gezin met kinderen, hij is gek op spelen in huis en tuin met speeltjes. Ziggy komt het liefst zo dicht mogelijk tegen je aan zitten of liggen. 

Ben jij iemand die denkt een geschikte persoon te zijn laat dan van je horen. Wie weet kan jij dan deze knul adopteren. Bij interesse kan je het adoptieformulier invullen op onze site.

Natuurlijk kunt u de verhalen over Ziggy, maar ook over de dieren waarbij wij bemiddeld hebben, volgen via onze Facebookpagina. Denkt u na het lezen van bovenstaande tekst ik wil mij aanmelden als gastgezin, adoptant of donateur dan kan dat. Neemt u  dan contact met ons op via het contactformulier of start een Chat met ons op rechtsonder in uw scherm.

Kenmerken

Soort Dier : Hond
Roepnaam : Ziggy
Geboorte datum : 25/04/2018
Ras : Chihuahua langhaar
Geslacht : Reu
Paspoort aanwezig : Ja, Paspoort
Gechipt : Ja, gechipt
Geneutraliseerd : Gecastreerd
Soort voeding : Brok en blikvoer
Gebruikt Medicatie : Nee
Kan bij kinderen : Ja
Kan bij soortgenoten : Nee
Kan bij andere dieren : Ja, kan met katten
Kan los lopen buiten : Ja, op termijn wel
Zindelijk : Ja
Bijzonderheden/Handycaps : Krijgt nu hypo allergeen voeding. Niet verplicht
Kan alleen thuis blijven : Ja
Kan mee in de auto : Ja
Laatst bekende entingsdatum : 19/04/2021
Kleine omschrijving : Hij heeft een consequent iemand nodig. Leert snel
Waaksheid: (Honden) : nee
Kent de basiscommando’s (Honden) : Ja, Naast, zit
Gedrag aan de lijn (Honden) : Wil leiden en blaffen (is af te leren)
Tot 8 oktober verdubbeld DierenLot elke donatie (tot max 2500 euro) Bestel hier uw dierenvoedselpakket